ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H JP Morgan λανσάρει την ψηφιακή τράπεζα Chase στην Αγγλία

14:46 - 20 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
H JP Morgan λανσάρει την ψηφιακή τράπεζα Chase στην Αγγλία
Η J.P. Morgan ξεκινά την μεγάλη της «επίθεση» στις Αγγλικές τράπεζες και στους διαδικτυακούς δανειστές αυτή την εβδομάδα με την παρουσίαση της ψηφιακής της τράπεζας λιανικού εμπορίου, Chase, η οποία είναι προγραμματισμένη εδώ και καιρό.

Η πρώτη τράπεζα λιανικής της J.P. Morgan στο εξωτερικό, θα κυκλοφορήσει την εφαρμογή της την Τρίτη, η οποία θα προσφέρει αρχικά τρεχούμενους λογαριασμούς.

Ο Sanoke Viswanathan, υπεύθυνος του διαδικτυακού εγχειρήματος, δήλωσε ότι η τράπεζα σκοπεύει να επεκταθεί στα δάνεια και στις επενδύσεις καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Αμερικάνικες τράπεζες θέλουν να υποστηρίξουν τις κερδοφόρες αλλά ασταθείς επιστροφές στις επενδυτικές τράπεζες, με πιο σταθερά εισοδήματα από το λιανικό εμπόριο, ωστόσο, αντιμετωπίζουν μία ανταγωνιστική αγορά η οποία αποτελείται από τις Lloyds, Barclays, NatWest και HSBC.

Θα ανταγωνιστεί, επίσης, με ένα συνωστισμένο πεδίο με νέες εταιρείες όπως η Monzo και η Starling.

Η J.P. Morgan υποστήριξε αυτό το εγχείρημά της στην Αγγλία νωρίτερα αυτό τον χρόνο αγοράζοντας τον ψηφιακό διαχειριστή περιουσιών, Nutmeg, για 700 εκατομμύρια λίρες, καθώς στοχεύει να αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη ομάδα ανθρώπων που εξοικονομούν χρήματα η οποία αυξήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.