ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πιστόλι» σε δύο δόσεις δανείων από την Evergrande

17:01 - 21 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
«Πιστόλι» σε δύο δόσεις δανείων από την Evergrande
Η κινεζική Evergrande δεν κατάφερε να αποπληρώσει τους τόκους δανείων σε τουλάχιστον δύο τράπεζες τη Δευτέρα (20/9), σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Οι δύο τράπεζες, που δεν κατονομάζονται, ήταν ενήμερες για την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων της κινεζικής εταιρείας κατασκευών, ενώ το Bloomberg δεν αναφέρει το εάν οι τράπεζες θα κηρύξουν σε χρεοκοπία την Evergrande λόγω της αδυναμίας πληρωμών.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, κάποιοι περιμένουν ότι η Evergrande θα προτείνει κάποια επέκταση δανείων πριν αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Το επόμενο κρίσιμο ορόσημο είναι την ερχόμενη Πέμπτη (23/9), όταν πρέπει να πληρώσει τους τόκους για δυο ομόλογα.

Η «κινεζική Lehman Brothers, όπως αποκαλούν την Evergrande, χρωστά περίπου 300 δισ. δολάρια και οι επενδυτές φοβούνται ότι μια χρεοκοπία μπορεί να αποσταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Κίνα, την δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.

Σε ανακοίνωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Evergrande είπε ξεκάθαρα ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο όμιλος θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις».

Η Evergrande έχει δανειστεί 88,5 δισ. δολάρια από τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ενώ σχεδόν το μισό από το συνολικό χρέος λήγει σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 21 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.