ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελευταία πτήση για την Alitalia, έρχεται η Ita

16:03 - 14 Οκτ 2021 | Επιχειρήσεις
Τελευταία πτήση για την Alitalia, έρχεται η Ita
Την τελευταία της πτήση θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Πέμπτης (14/10) η Alitalia, δίνοντας την... σκυτάλη στη νέα κρατική αεροπορική εταιρεία Ita (Italia Trasporto Aereo).

Το τελευταίο αεροσκάφος με τα σήματα της Alitalia θα απογειωθεί αργά το βράδυ από το Κάλιαρι με προορισμό το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, ρίχνοντας αυλαία σε μια ιστορία 74 ετών.

Από τα 98 αεροσκάφη, τα 52 θα συνεχίσουν τις πτήσεις για λογαριασμό της νέας εταιρείας.

Η Ita έχει ανακοινώσει ότι το 2022 θα αυξήσει τον στόλο της σε 78 αεροσκάφη, αντικαθιστώντας σταδιακά τα προηγούμενα, παλιάς τεχνολογίας. Στο τέλος του 2025 ο στόλος θα φτάσει τα 105 αεροσκάφη, με 81 αεροσκάφη νέας γενιάς (77% του συνολικού στόλου).

Η Ita αρχίζει να λειτουργεί με  2.750 έως 2.950 εργαζόμενους ,οι οποίοι θα αυξηθούν σε 5.700  μέχρι το τέλος του 2025 και θα εξυπηρετεί 45 προορισμούς με 61 δρομολόγια που θα αυξηθούν σε 74 προορισμούς και 89 δρομολόγια το 2025.

Τι θα γίνει με τα εισιτήρια που έχουν κλειστεί

Η Alitalia τελεί υπό Έκτακτη Διαχείριση από τα μεσάνυχτα της 25 Αυγούστου και δεν πωλούσε πλέον εισιτήρια για πτήσεις από τις 15 Οκτωβρίου 2021. 

Όσοι είχαν προμηθευτεί νωρίτερα εισιτήρια πέρα από αυτή την ημερομηνία έχουν τις εξής επιλογές:

-Αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή τροποποίηση του δρομολογίου για να φτάσετε στον αρχικό προορισμό ή να επιστρέψετε στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού), χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης,  έως τις 14 Οκτωβρίου 2021( τελική ημερομηνία επιστροφής).

-Αλλαγή προορισμού με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για να ταξιδέψετε έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο. Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο για εισιτήρια  στην Ιταλία, για προορισμούς που βρίσκονται  στην Ιταλία και για εισιτήρια που είναι  διεθνή, για προορισμούς που είναι διεθνείς.

Για να προσαρμόσουν ή να αλλάξουν την κράτηση, οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους τοπικούς αριθμούς που διατίθενται στον ιστότοπο της Alitalia (www.alitalia.com) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο.

Αν δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή εισιτηρίων, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς πρόστιμο, στην τιμή στην οποία αγοράστηκε το εισιτήριο ή στην υπολειπόμενη αξία του εισιτηρίου για το ταξίδι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 14 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.