ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνω του $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla

20:29 - 25 Οκτ 2021 | Επιχειρήσεις
Άνω του $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla
Η κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla, ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της το 1 τρισ. δολάρια, λαμβάνοντας ώθηση από την παραγγελία «μαμούθ» 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων, που έκανε η Hertz.

Έτσι, η Tesla γίνεται η πέμπτη εταιρεία, που εντάσσεται στο κλειστό κλαμπ των εταιρειών με αξία που ξεπερνά το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων. Οι υπόλοιπες τέσσερις εταιρείες είναι η Apple, η Microsoft, η Amazon και η Alphabet (μητρική της Google).

H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε μόλις 11 χρόνια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2010 για να επιτύχει αυτό το ορόσημο. Το Facebook το κατάφερε γρηγορότερα, αν και η κεφαλαιοποίησή του τώρα βρίσκεται κάτω από το 1 τρισ. δολάρια.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία με την Hertz θα αποφέρει έσοδα 4,2 δισ. δολαρίων στην Tesla, ενώ πρόκειται και για τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που έγινε στα χρονικά.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι τα αυτοκίνητα πρόκειται να παραδοθούν εντός των επόμενων 14 μηνών και θα είναι διαθέσιμα σε πελάτες στις ΗΠΑ και σε μέρη της Ευρώπης ήδη από τον Νοέμβριο.

Ώθηση στην εταιρεία έδωσε και η είδηση ότι το Model 3 βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:03 - 25 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.