ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σπάει» στα τρία η General Electric

20:43 - 09 Νοε 2021 | Επιχειρήσεις
«Σπάει» στα τρία η General Electric
Η General Electric ανακοίνωσε ότι θα διασπαστεί σε τρεις εταιρείες τα επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι τις αρχές του 2024, από τον αμερικανικό βιομηχανικό κολοσσό θα προκύψουν μία αεροπορική εταιρεία, μία εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στον κλάδο υγείας και μία ενεργειακή εταιρεία.

Το όνομα General Electric θα έχει και η αεροπορική εταιρεία μετά την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της GE, Lawrence Culp, θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της.

Η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος ενός ομίλου ηλικίας 129 ετών που κάποτε κατείχε τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας των ΗΠΑ και αποτελούσε σύμβολο της αμερικανικής επιχειρηματικής δύναμης.

«Με τη δημιουργία τριών κορυφαίων στους κλάδους τους παγκόσμιων εισηγμένων εταιρειών, η κάθε μία από αυτές μπορεί να επωφεληθεί από τη μεγαλύτερη εστίαση, την κατανομή κεφαλαίων στα μέτρα τους και τη στρατηγική ευελιξία για να προωθήσουν την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και αξία για τους μετόχους, τους επενδυτές και τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Culp.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διακόψει τις δραστηριότητές της στην GE Healthcare στις αρχές του 2023, με τη General Electric να διατηρεί μερίδιο 19,9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.