ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο στόχαστρο επενδυτικών funds η Sandoz της Novartis

22:56 - 01 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Στο στόχαστρο επενδυτικών funds η Sandoz της Novartis
Στη θυγατρική του φαρμακευτικού κολοσσού Novartis, την Sandoz, στοχεύουν μερικοί υποψήφιοι αγοραστές. Αν προκύψει συμφωνία, τότε θα μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές εταιρείας γενόσημων βιομηχανικών προϊόντων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα επενδυτικά funds Blackstone και Carlyle ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μια τεράστια προσφορά, ύψους 25 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά της Sandoz.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, στο «παιχνίδι» της απόκτησης της Sandoz ενδέχεται να μπουν κι άλλα funds. Ειδικότερα, η Advent International, η Hellman & Friedman και η KKR & Co. προσαρμόζουν τις δικές τους προσεγγίσεις, προκειμένου να «χτυπήσουν» με κοινή προσφορά.

«Η Sandoz είναι ένας αρκετά μεγάλος στόχος, επομένως θα μπορούσε να έχει νόημα για τις ομάδες επενδυτών να συγχωνεύσουν τις προσφορές τους. Αλλά είναι ακόμη νωρίς και οι “μνηστήρες” μπορεί να αποφασίσουν να μην συνεργαστούν ή να προχωρήσουν σε άλλες προσφορές», αναφέρει το Bloomberg.

Το ενδιαφέρον για τη Sandoz έρχεται στην επιφάνεια, καθώς η Novartis αναπροσαρμόζει την στρατηγική της με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών της, ανοίγοντας «παράθυρο» για την υποβολή πιθανών προσφορών για την εξαγορά της θυγατρικής της.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:24 - 01 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.