ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα NFTs παρέχουν «κάλυψη» στις απομιμήσεις-Με αγωγές απειλεί η Nike

22:55 - 04 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Τα NFTs παρέχουν «κάλυψη» στις απομιμήσεις-Με αγωγές απειλεί η Nike
Αγωγές για παραβίαση εμπορικού σήματος αναμένεται να υποβάλλει η εταιρεία αθλητικών ειδών, Nike, βάζοντας στο στόχαστρό της τις μη ανταλλάξιμες μάρκες (NFTs).

Ειδικότερα, η Nike καταγγέλλει πως ο online μεταπωλητής πάνινων παπουτσιών, StockX, εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος το εμπορικό σήμα της Nike. Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσε μήνυση, κατηγορώντας την StockX ότι πούλησε μη εξουσιοδοτημένα αντίγραφα των παπουτσιών της, με τη μορφή NFTs.

Στη μήνυση που κατατέθηκε σήμερα (4/2), η Nike κατηγορεί την StockX ότι εμπορευόταν NFTs που περιέχουν υλικό με το εμπορικό σήμα της Nike χωρίς εξουσιοδότηση ή έγκριση. Η εταιρεία θέλει να μπλοκάρει περαιτέρω πωλήσεις και ζητά χρηματικές αποζημιώσεις.

Όπως μεταδίδει η CoinDesk, σε έναν γύρο χρηματοδότησης τον περασμένο Απρίλιο με επικεφαλής την Altimeter Capital, η StockX συγκέντρωσε 255 εκατ. δολάρια σε αποτίμηση 3,8 δισ. δολαρίων, γενονός που μπορεί να είναι χρήσιμο στη νομική της μάχη.

Σε μία άλλη παρόμοια υπόθεση, η γαλλική μάρκα πολυτελών ειδών, Hermès, κατέθεσε μήνυση κατά του Mason Rothschild, ο οποίος δημιούργησε NFTs των διάσημων τσαντών Birkin της Hermès, που τα ονόμασε «MetaBirkins».

Προς το παρόν, τα MetaBirkins έχουν αφαιρεθεί από την αγορά του OpenSea, καθώς η Hermès απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στον Rothschild με στόχο να σταματήσει το εμπόριο της συγκεκριμένης τσάντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:59 - 04 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.