ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Disney έτοιμη να ανέβει στο... τρένο του metaverse

09:31 - 17 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Η Disney έτοιμη να ανέβει στο... τρένο του metaverse
Αποφασισμένη να κατακτήσει και το metaverse είναι η Disney και για αυτόν τον λόγο ανέθεσε σε στέλεχος να ηγηθεί συγκεκριμένα της στρατηγικής του γίγαντα της ψυχαγωγίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Μάικ Γουάιτ, ο οποίος είναι στην εταιρεία για περισσότερα από 10 χρόνια, θα επιβλέπει μια ομάδα που θα έχει ως στόχο να εδραιώσει τη Disney και στο metaverse, που, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλός της, Μπομπ Τσάπεκ, είναι το επόμενο σύνορο που πρέπει να εξερευνηθεί.

Τεχνολογικοί κολοσσοί, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής του Facebook, Meta και της Microsoft, επενδύουν ήδη δισεκατομμύρια δολάρια στο metaverse.

Το νέο μεγάλο στοίχημα της εταιρείας

Ο Τσάπεκ περιέγραψε το metaverse ως «το τέλειο μέρος για να προωθήσουμε τους στρατηγικούς μας πυλώνες της αφήγησης ιστοριών (storytelling), της καινοτομίας και της εστίασης στο κοινό».

Και συμπλήρωσε: «Ομάδες σε όλη την εταιρεία εξερευνούν αυτόν τον νέο καμβά και έχω ενθουσιαστεί με αυτό που έχω δει».

Στον ρόλο που δημιουργήθηκε πρόσφατα, o κ. Γουάιτ θα διαχειρίζεται πόρους, θα αναζητήσει συνεργασίες και θα ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων όσον αφορά το metaverse, σημειώνει η εταιρεία.

Θα ηγηθεί επίσης μιας ομάδας με δεξιότητες όπως τεχνολογία, στρατηγική και αφήγηση ιστοριών.

Η Disney είπε ότι βλέπει το metaverse ως την επόμενη εξέλιξη της σχεδόν 100χρονης παράδοσης storytelling.

«Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να συνδέσουμε αυτά τα σύμπαντα και να δημιουργήσουμε ένα εντελώς νέο παράδειγμα για το πώς το κοινό βιώνει και αλληλεπιδρά με τις ιστορίες μας», είπε ο κ. Τσάπεκ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Disney είπε ότι οι πωλήσεις στα θεματικά της πάρκα στις ΗΠΑ είχαν ανέβει πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η υπηρεσία streaming Disney+ είχε αποκτήσει άλλους 11,8 εκατομμύρια συνδρομητές τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο σε σχεδόν 130 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.