ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών στη μάχη της... πίεσης στη Ρωσία

20:35 - 04 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών στη μάχη της... πίεσης στη Ρωσία
Οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών αρχίζουν να σταματούν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία εν μέσω κατακραυγών για την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Η Πολωνική CD Projekt, εκδότης του Cyberpunk 2077 και του The Witcher, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα σταματήσει όλες τις πωλήσεις των παιχνιδιών της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Θα σταματήσει επίσης όλες τις πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας διανομής παιχνιδιών GOG στις χώρες.

«Ολόκληρος ο Όμιλος CD PROJEKT στέκεται σταθερός με τον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση την Πέμπτη.

«Αν και δεν είμαστε μια πολιτική οντότητα ικανή να επηρεάσει άμεσα τα κρατικά ζητήματα και δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε, πιστεύουμε ότι οι εμπορικές οντότητες, όταν ενώνονται, έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν παγκόσμια αλλαγή στις καρδιές και στο μυαλό των απλών ανθρώπων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, η Electronic Arts ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αφαιρέσει την εθνική ομάδα της Ρωσίας και όλους τους συλλόγους στη χώρα από τους τίτλους ποδοσφαίρου της FIFA και τη σειρά παιχνιδιών ποδοσφαίρου NHL.

«Η EA Sports στέκεται αλληλέγγυα με τον ουκρανικό λαό και όπως τόσες πολλές φωνές σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καλεί για ειρήνη και τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία», ανέφερε η εταιρεία σε tweet την Τετάρτη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών Mykhailo Fedorov κάλεσε τη Microsoft και τη Sony να μπλοκάρουν όλους τους λογαριασμούς στη Ρωσία και τη Λευκορωσία και να ακυρώσουν οποιεσδήποτε προγραμματισμένες εκδηλώσεις gaming στις δύο χώρες. Ζήτησε επίσης από τις εταιρείες να αρνηθούν να επιτρέψουν σε Ρώσους ή Λευκορώσους παίκτες να ανταγωνίζονται σε διεθνείς εκδηλώσεις esports.

«Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες ενέργειες θα παρακινήσουν τους πολίτες της Ρωσίας να σταματήσουν προληπτικά την επαίσχυντη στρατιωτική επίθεση», ανέφερε ο Φεντόροφ σε επιστολή που δημοσίευσε στο Twitter την Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία «θα αναστείλει όλες τις νέες πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft στη Ρωσία» και θα σταματήσει «πολλές πτυχές της επιχείρησής μας στη Ρωσία σε συμμόρφωση με τις κυβερνητικές αποφάσεις κυρώσεων». 

Η Sony έχει επίσης πάρα πολλούς χρήστες της κονσόλας της στη Ρωσία.

Βέβαια, επισημαίνεται πως αν τα παιχνίδια κονσόλας απαγορευτούν, τότε θεωρείται βέβαιο πως δραστηριότητες στα κινητά θα τις αντικαταστήσουν και θα κάνουν χρυσές δουλειές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.