ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί από τη Ρωσία η Goldman Sachs

18:27 - 10 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Αποχωρεί από τη Ρωσία η Goldman Sachs
Διακόπτει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία η Goldman Sachs, η οποία γίνεται έτσι η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που αποχωρεί ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε: «Είμαστε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο υποχρεώσεων που προϋπάρχουν στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας».

Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί παρουσία στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, αλλά η χώρα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας τραπεζικής της δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Goldman εκτιμάται ότι έχει συνολική έκθεση 940 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 650 εκατ. δολαρίων σε πίστωση, ή λιγότερο από 10 μονάδες βάσης του συνολικού ενεργητικού της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η τράπεζα άρχισε να μεταφέρει μέρος του προσωπικού της που βρισκόταν στη Μόσχα στο Ντουμπάι, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα ορισμένων εκ των εργαζομένων να μεταφερθούν σε διαφορετική τοποθεσία.

Εν τω μεταξύ, τράπεζες όπως η JPMorgan Chase, η Bank of America και η Morgan Stanley δεν αποκαλύπτουν την έκθεσή τους στη Ρωσία στα αρχεία, υποδηλώνοντας περιορισμένες συναλλαγές με τη χώρα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 10 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.