ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν θα ενταχθεί τελικά στο ΔΣ του Twitter ο Μασκ

09:33 - 11 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Δεν θα ενταχθεί τελικά στο ΔΣ του Twitter ο Μασκ
Ο Έλον Μασκ αποφάσισε τελικά να μην ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, αν και έχει πολλές ιδέες για το κοινωνικό δίκτυο της επιλογής του.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκα Αγκραβάλ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας και η εταιρεία θα παραμείνει ανοιχτή στη συμβολή του.

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε και ξεκαθαρίσαμε τους κινδύνους. Πιστεύαμε επίσης ότι το να έχουμε τον Έλον στο διοικητικό συμβούλιο όπου αυτός, όπως όλα τα μέλη του, πρέπει να ενεργεί προς το συμφέρον της εταιρείας και όλων των μετόχων μας ήταν η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός», έγραψε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter δεν είπε εάν ο Μασκ έδωσε συγκεκριμένους λόγους για να δικαιολογήσει το γιατί άλλαξε γνώμη.

Ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους του Twitter να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, ο Αγκραβάλ είπε: «Θα υπάρξουν περισπασμοί, αλλά οι στόχοι και οι προτεραιότητές μας παραμένουν αμετάβλητοι».

Στις 5 Απριλίου, ο Μασκ και το Twitter είπαν ότι θα ενταχθεί στο ΔΣ. Μια μέρα νωρίτερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αποκάλυψε ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως διευκρινίστηκε, όμως, το καταστατικό προβλέπει ότι όσο ο Μασκ θα ήταν στο διοικητικό του συμβούλιο, θα περιοριζόταν στην κατοχή του όχι περισσότερο από 14,9% των κοινών μετοχών της εταιρείας.

Πλέον, ο Μασκ θα μπορούσε θεωρητικά να αυξήσει το μερίδιο του 9% πέρα ​​από αυτό το όριο.

«Βροχή» ιδεών

Καθ 'όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε απορρίψει τη θέση του διοικητικού συμβουλίου στο Twitter, ο Μασκ δημοσίευσε μια σειρά από ιδέες για να μεταμορφώσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και τα προϊόντα της.

Μία από τις προτάσεις ήταν ένα χονδροειδές αστείο με τη μορφή δημοσκόπησης στο Twitter. Ο Μασκ ζήτησε από τους ανθρώπους να ψηφίσουν εάν το Twitter πρέπει να αφαιρέσει το «w» από το όνομά του. Κάτι τέτοιο θα μετατρέψει το Twitter σε «titter», μια νύξη στη γυναικεία ανατομία.

Στις πιο σοβαρές προτάσεις, πρότεινε να επιτραπεί στους συνδρομητές Twitter Blue να πληρώνουν με Dogecoin, να αποκτούν κάποια ταυτοποίηση και να διατηρήσουν το Twitter Blue απαλλαγμένο από διαφημίσεις.

«Όλοι όσοι εγγράφονται στο Twitter Blue (δηλαδή πληρώνουν 3 δολάρια/μήνα) θα πρέπει να λάβουν κάποια ταυτοποίηση», έγραψε ο Μασκ. «Και όχι διαφημίσεις. Η δύναμη των εταιρειών να υπαγορεύουν την πολιτική ενισχύεται σημαντικά εάν το Twitter εξαρτάται από τα χρήματα της διαφήμισης για να επιβιώσει».

Ο Μασκ πρότεινε επίσης το Twitter να μετατρέψει τα κεντρικά του γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο σε καταφύγιο αστέγων, «καθώς κανείς δεν εμφανίζεται έτσι κι αλλιώς».

Ο ανταγωνιστής του Μασκ, Τζεφ Μπέζος, συμμετείχε στον διάλογο, λέγοντας ότι το Twitter θα μπορούσε να μετατρέψει ένα τμήμα του γραφείου του σε καταφύγιο. «Δούλεψε υπέροχα και διευκολύνει τους υπαλλήλους που θέλουν να γίνουν εθελοντές», είπε μοιράζοντας μια ιστορία για μια παρόμοια πρωτοβουλία στο Amazon.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.