ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλμα για τις μετοχές του Twitter, που... οδεύει στον Μασκ

15:55 - 25 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Άλμα για τις μετοχές του Twitter, που... οδεύει στον Μασκ
Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άλμα άνω του 5% στο premarket μετά από αναφορές ότι η εταιρεία πλησιάζει σε συμφωνία με τον Elon Musk που θα μπορούσε να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Ο Μασκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμενόταν να αρνηθεί μια συμφωνία και είχε υιοθετήσει ένα λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά.

Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο Μασκ αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεδρίασε την Κυριακή για να συζητήσει το σχέδιο χρηματοδότησης του Μασκ για την προτεινόμενη προσφορά του, δήλωσε στο CNBC μια πηγή κοντά στην κατάσταση.

Το Bloomberg και το Reuters μετέδωσαν επίσης ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία ακόμα και τη Δευτέρα. Το διοικητικό συμβούλιο διαπραγματεύτηκε με τον Μασκ τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τους New York Times.

Δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να είναι μια τελική συμφωνία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές.

Το Twitter, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, την ώρα που οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περίπου 3% στην προαγορά.

Συνολικά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν τη Δευτέρα, υποδεικνύοντας τη συνέχιση του sell-off στην αγορά του Απριλίου που ώθησε τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones σε χαμηλότερα επίπεδα για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.