ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Αυξήθηκαν οι χρήστες, εκτοξεύθηκε η μετοχή

08:56 - 28 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Facebook: Αυξήθηκαν οι χρήστες, εκτοξεύθηκε η μετοχή
Το Facebook σταμάτησε να χάνει χρήστες το 2022, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του για το τρίμηνο Ιανουρίου - Μαρτίου.

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Facebook αυξήθηκε στα 1,96 δισεκατομμύρια τους πρώτους μήνες του έτους, όπως ανακοίνωσε η μητρική Meta. Πρόκειται για θεαματική αλλαγή σε σχέση με πέρυσι.

Εξαιτίας αυτής της επίδοσης, στις μετα- συνεδριακές συναλλαγές η μετοχή του Facebook έκανε άλμα 19% - σε μία ένδειξη του ενθουσιασμού των επενδυτών για τη δυνατότητα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αυξήσει και πάλι την απήχησή του. 

«Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ χρησιμοποιούν σήμερα τις υπηρεσίες μας και είμαι υπερήφανος για το πώς τα προϊόντα μας εξυπηρετούν τους ανθρώπους ανά τον κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, o οποίος ίδρυσε το Facebook το 2004. 

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 27,9 δισ .δολάρια. Για το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία περιμένει έσοδα 28 έως 30 δισ. δολαρίων, τα οποία είναι χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.