ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωγή κατά του Μασκ «φρενάρει» την εξαγορά του Twitter

20:38 - 06 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
Αγωγή κατά του Μασκ «φρενάρει» την εξαγορά του Twitter
Μήνυση κατά της Twitter και του Έλον Μασκ υπέβαλε την Παρασκευή (6/5) ένα συνταξιοδοτικό ταμείο της Φλόριντα, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία εξαγοράς της πρώτης από τον δεύτερο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το 2025, καθώς ο δισεκατομμυριούχος έχει αρκετά μεγάλο μερίδιο στην πλατφόρμα και συνεπώς ασκεί επιρροή στις αποφάσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη New York Post, την αγωγή κατέθεσε στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ το Ταμείο Συντάξεων των Αστυνομικών του Ορλάντο, το οποίο αναφέρει ότι βάσει του τοπικού νόμου ο Έλον Μασκ δεν μπορεί να ολοκληρώσει την εξαγορά τουλάχιστον μέχρι το 2025, εκτός αν το εγκρίνουν οι κάτοχοι των 2/3 των μετοχών που δεν «κατέχει» εκείνος.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο νόμος απαγορεύει τη γρήγορη ολοκλήρωση της εξαγοράς επειδή ο Μασκ έχει συμφωνίες με άλλους μεγάλους μετόχους της Twitter, όπως ο ιδρυτής του, Τζακ Ντόρσεϊ, αλλά και ότι οι διευθυντές της Twitter παραβίασαν τα καθήκοντά τους σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των μετόχων. Εκτός από τον Έλον Μασκ, ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται επίσης το ΔΣ της Twitter, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Parag Agrawal.

Η νομοθεσία ορίζει πως ένας μέτοχος που διαθέτει ποσοστό άνω του 15% σε μια εταιρεία και ο οποίος προσπαθεί να εξαγοράσει την συγκεκριμένη εταιρεία, χρειάζεται διευρυμένη πλειοψηφία των μετόχων για την έγκριση της συμφωνίας, ώστε να διασφαλιστεί πως μια εταιρεία δεν εξαγοράζεται πολύ εύκολα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.