ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πόρτα» της S&P στην Tesla- Μασκ: «Απάτη» το ESG

21:40 - 18 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
«Πόρτα» της S&P στην Tesla- Μασκ: «Απάτη» το ESG
Την οργή του Έλον Μασκ προκάλεσε η απόφαση της S&P Dow Jones Indices να αφαιρέσει την Tesla από τον δείκτη S&P 500 ESG.

Σύμφωνα με την S&P Dow Jones Indices, οι επιδόσεις της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με βάση τα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διοικητικά κριτήρια) παραμένουν σταθερές.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η βελτίωση των ανταγωνιστών της εταιρείας του Μασκ οδήγησε στην έξοδό της από τον δείκτη.

Παράλληλα, ο πάροχος δεικτών εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η εταιρεία την έρευνα για  περιστατικά θανάτου και τραυματισμών, που συνδέονται με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού των αυτοκινήτων της.

«Παρόλο που η Tesla διαδραματίζει ρόλο στην απομάκρυνση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων από τους δρόμους, έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της αν υιοθετήσουμε μια πιο ευρεία οπτική με βάση τα κριτήρια του ESG» τόνισε η Μάργκαρετ Ντορν, επικεφαλής των δεικτών ESG για την S&P Dow Jones στη Βόρεια Αμερική. «Δεν μπορείς απλώς να λάβεις τη δήλωση αποστολής μιας εταιρείας στην ονομαστική αξία. Πρέπει να εξετάσεις τις πρακτικές της σε όλες αυτές τις βασικές διαστάσεις», πρόσθεσε.

Ο Έλον Μασκ αντέδρασε στην απόφαση χαρακτηρίζοντας «απάτη» το ESG.

 «H Exxon Mobil βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του κόσμο όσον αφορά τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διοικητικά κριτήρια (ESG) από την S&P 500, ενώ η Tesla δεν μπήκε στη λίστα! Το ESG είναι απάτη», τόνισε μέσω του Twitter.

{https://twitter.com/elonmusk/status/1526958110023245829}

Τελευταία τροποποίηση στις 21:45 - 18 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.