ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Νέα γενιά iOS και MacBook Air- Όλα όσα ανακοίνωσε

12:13 - 07 Ιουν 2022 | Επιχειρήσεις
Apple: Νέα γενιά iOS και MacBook Air- Όλα όσα ανακοίνωσε
Την πιο σημαντική ανακοίνωση της χρονιάς έκανε η Apple στο Worldwide Developers Conference 2022, δίνοντας πληροφορίες για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος, το M2 chip, καθώς και την αναμόρφωση του δημοφιλούς φορητού υπολογιστή της, MacBook Air.

Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο λειτουργικό σύστημα του iPhone, iOS 16, θα ανανεώσει την εμφάνιση της οθόνης κλειδώματος της συσκευής, κάνοντας μικρές βελτιώσεις στο λογισμικό.

Μεταξύ άλλων, η οθόνη κλειδώματος βρίσκεται στο επίκεντρο των ενημερώσεων του iOS 16 της Apple, η οποία πλέον θα είναι εξοπλισμένη με τη δυνατότητα προσαρμογής των γραμματοσειρών και των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται.

Παράλληλα, θα είναι δυνατή και η προσθήκη widgets, αλλά και η διαμόρφωση πολλαπλών οθονών κλειδώματος μεταξύ των οποίων οι χρήστες θα μπορούν να εναλλάσσονται πολύ γρήγορα.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι και το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων του iPhone θα ανανεωθεί, ώστε τα κείμενα να μπορούν να επεξεργάζονται μετά την αποστολή τους ή ακόμη και να ανακαλούνται στο σύνολό τους, εάν ο αποστολέας έχει αλλάξει γνώμη.

M2 chip 

Εκτός από το λειτουργικό σύστημα της επόμενης γενιάς, η Apple ανακοίνωσε και το chip M2, το chip πυριτίου της Apple δεύτερης γενιάς για Mac, που προσφέρει βελτιωμένη επίδοση και απόδοση, καθώς και υποστήριξη για έως και 24 GB μνήμης.

Όπως υποστηρίζει ο τεχνολογικός κολοσσός, το chip ‌M2‌ είναι σημαντικά ταχύτερο σε χαμηλότερα επίπεδα χρήσης ενέργειας από τον ανταγωνισμό.

Προσφέρει 18% μεγαλύτερη απόδοση στην ίδια ισχύ και διαθέτει GPU έως και 10 πυρήνων, με δύο ακόμη πυρήνες διαθέσιμους σε σύγκριση του chip M1.

Παράλληλα, το chip M2 προσφέρει το 87% της μέγιστης απόδοσης ενός chip φορητού υπολογιστή 12 πυρήνων με μόλις το ένα τέταρτο της κατανάλωσης ενέργειας.

Επανασχεδιασμός του MacBook Air

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις της ξεχωρίζει και η αναμόρφωση του δημοφιλούς φορητού υπολογιστή της, τον MacBook Air.

Η κίνηση ανανεώνει ένα προϊόν που ήταν πρωτοποριακά ελαφρύ και λεπτό όταν το παρουσίασε για πρώτη φορά ο Steve Jobs της Apple το 2008.

Το νέο μοντέλο έχει ένα σχέδιο που μοιάζει με το MacBook 14 ιντσών και 16 ιντσών. Το μηχάνημα έχει οθόνη 13,6 ιντσών, από 13,3 ίντσες στο προηγούμενο μοντέλο και κάμερα 1080p με διπλάσια ανάλυση από το προηγούμενο μοντέλο.

watchOS 9

Η εταιρεία ανακοίνωσε μεγάλες αλλαγές και στο λειτουργικό σύστημα των έξυπνων ρολογιών, το οποίο θα προσφέρει νέες προσόψεις, νέες γραμματοσειρές, επεξεργασία χρωμάτων και άλλες λειτουργίες για την εμφάνιση των συσκευών.

Apple watch

Παράλληλα, θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν τη φυσική τους κατάσταση (τρέξιμο, διασκελισμό κ.α.) αλλά και τις ζωτικές τους λειτουργίες, όπως ο καρδιακός ρυθμός κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης αλλά και αμέσως μετά.

Μια σημαντική νέα δυνατότητα είναι η δημιουργία μιας λίστας φαρμάκων και η υπενθύμιση λήψης του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 07 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.