ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meta: Μειώνονται κατά 30% οι προσλήψεις μηχανικών-Προετοιμασία για «βαθιά» πτώση

10:19 - 01 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
Meta: Μειώνονται κατά 30% οι προσλήψεις μηχανικών-Προετοιμασία για «βαθιά» πτώση
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, Meta Platforms Inc, προχώρησε σε περικοπή των σχεδίων της για την πρόσληψη μηχανικών αυτή τη χρονιά, τουλάχιστον κατά 30%, ανακοίνωσε χθες (30/6) στους εργαζόμενους ο εκτελεστικός διευθυντής της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα, ο Ζούκερμπεργκ έκανε λόγο για βαθιά πτώση στην οικονομία.

Αξίζει να τονισθεί ότι η εταιρεία μείωσε τον στόχο της για την πρόσληψη μηχανικών το 2022 κατά περίπου 6.000-7.000 πιο κάτω από τον αρχικό προγραμματισμό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Ζούκερμπεργκ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Meta θα αφήσει κενές συγκεκριμένες θέσεις στελεχών αντιδρώντας στη φθορά και «κρατώντας χαμηλούς τόνους» σχετικά με τις αποφάσεις της διοίκησης για την απομάκρυνση στελεχών που δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τους επιθετικούς στόχους που είχαν τεθεί από την εταιρεία.

Η Meta θα «πρέπει να αξιολογήσει πιο δραστικά τις προτεραιότητές της» και να λειτουργεί με «πιο μικρές, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο απαιτητικές ομάδες στελεχών», έγραψε σε εσωτερικό σημείωμα ο υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών Κρις Κοξ. 

«Θέλω να επισημάνω ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς εδώ και ότι οι αντίθετοι άνεμοι είναι ισχυροί. Είναι αναγκαίο να επιχειρούμε άψογα σε ένα περιβάλλον χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης, όπου οι ομάδες δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλες εισροές νέων μηχανικών, αλλά προϋπολογισμών», σημείωσε ο Κοξ. 

Το εσωτερικό αυτό σημείωμα «είχε ως στόχο να διαμορφώσει ένα περιβάλλον αναφορικά με όσα η εταιρία έχει ανακοινώσει δημόσια για τα κέρδη της, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και τις ευκαιρίες που έχουμε, αναφορικά με τα μεγαλύτερα πεδία δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης», ανέφερε σε μία δήλωσή του, ένας εκπρόσωπος της Meta.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.