ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Μηνύει χιλιάδες group του Facebook για διάδοση fake news

17:49 - 19 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
Amazon: Μηνύει χιλιάδες group του Facebook για διάδοση fake news
Μήνυση κατά διαχειριστών περισσότερων από 10.000 ομάδων στο Facebook, κατέθεση την Τρίτη (19/7) η Amazon, με την εταιρεία να κάνει λόγο για τη διάδοση fake news σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC, η μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας Κίνγκ στο Σιάτλ, κατηγορεί τους διαχειριστές της ομάδας ότι ζητούν κριτικές για αντικείμενα με αντάλλαγμα χρήματα ή δωρεάν προϊόντα.

Μια από τις ομάδες, η «Amazon Product Review», με πάνω από 43.000 χρήστες ως μέλη της, φέρεται να προσέφερε πληρωμές στους αγοραστές για να αφήσουν αρνητικές κριτικές σε προϊόντα, όπως κάμερες και στερεοφωνικά αυτοκινήτων.

Μια άλλη ομάδα, η «Amazon Varified Buyer & Seller», με πάνω από 2.500 μέλη, πωλούσε ψεύτικες κριτικές σε εταιρείες που πωλούν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα της Amazon, έναντι 10 δολαρίων ανά αξιολόγηση.

Στη μηνυτήρια αναφορά, η Amazon αναφέρει πως η Meta έχει κατεβάσει πάνω από 10.000 ομάδες στο Facebook που έχει καταγγείλει η πρώτη, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για άλλες ομάδες στα social media.

Δεν είναι σαφές ποιος διευθύνει τις συγκεκριμένες ομάδες του Facebook. Ωστόσο, η Amazon τόνισε ότι υπέβαλε μήνυση προκειμένου να μάθει τις ταυτότητές τους, να κλείσει τις ομάδες και να τις υποχρεώσει να επιστρέψουν τα «παράνομα κέρδη τους από τη διαμεσολάβηση ψεύτικων κριτικών», σύμφωνα με την καταγγελία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.