ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alibaba: Στα πρόθυρα διαγραφής από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

14:54 - 01 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Alibaba: Στα πρόθυρα διαγραφής από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Η κινεζική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, Alibaba, ανακοίνωσε ότι θα «προσπαθήσει» να διατηρήσει τη θέση της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρά τα σχέδια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να διαγράψει τον τεχνολογικό όμιλο μεταξύ περίπου 200 άλλων το 2024.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «η Alibaba θα συνεχίσει να πρακολουθεί τις εξελίξεις της αγοράς, να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και να επιδιώκει να διατηρήσει το στάτους διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο του NYSE και στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ». 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προσθέτει κινεζικούς ομίλους στη λίστα εταιρειών της που παραβιάζουν τους κανόνες δημοσιοποίησης ελέγχου καθώς υποβάλλουν τις ετήσιες εκθέσεις τους για το 2021. Η Alibaba υπέβαλε τα αποτελέσματά της την περασμένη εβδομάδα.

Η τύχη της παραμονής της Alibaba στη Νέα Υόρκη θα εξαρτηθεί από μια συμφωνία μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσιγκτον για να επιτρέψει η Κίνα στις ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε αρχεία ελέγχου. Η εταιρεία δεν εξήγησε πώς θα μπορούσε διαφορετικά να διατηρήσει την εισαγωγή της στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Alibaba δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα αναβαθμίσει τη δευτερεύουσα εισαγωγή της στο Χονγκ Κονγκ σε διπλή κύρια εισαγωγή, μια κίνηση που σύμφωνα με αναλυτές, θα την άφηνε σε καλύτερη θέση εάν αναγκαστεί να διαγραφεί από τη Νέα Υόρκη.

Από την κορύφωση του 2020, οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 70%. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.