ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tinder: Αποχωρεί η πρώτη γυναίκα CEO της εταιρείας

08:20 - 04 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Tinder: Αποχωρεί η πρώτη γυναίκα CEO της εταιρείας
Την αποχώρησή της από τη διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, Tinder, ανακοίνωσε η CEO, Ρενάτε Νάιμποργκ, μόλις έναν χρόνο αφότου ανέλαβε αυτή τη θέση.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο BBC, η αποχώρηση της Νάιμποργκ, έρχεται σε μια σειρά από πολλές διοικητικές αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στο Tinder, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία Match Group.

Μάλιστα, η παραπάνω ανακοίνωση έγινε μετά τη γνωστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Match Group για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, στην οποία τα έσοδα ήταν κατώτερα από τις εκτιμήσεις.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την αποχώρηση της διευθύνουσας συμβούλου του Tinder, Ρενάτε Νάιμποργκ, και έχω κάνει κάποιες αλλαγές στη διοικητική ομάδα και τη δομή που είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού της Tinder», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Match Group, Μπέρναρντ Κιμ, σε επιστολή προς τους μετόχους.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή περιλάμβανε επίσης την αναδιοργάνωση της ανώτατης διευθυντικής ομάδας του Tinder καθώς και μια ανασκόπηση των σχεδίων για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας.

«Εφόσον είδαμε μεικτά αποτελέσματα από τη δοκιμή των Tinder Coins, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσουμε αυτήν την πρωτοβουλία», πρόσθεσε ο Κιμ, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση που αφήνει κενή η Νάιμποργκ, η πρώτη γυναίκα CEO του Tinder.

«Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τις εταιρείες μας να βελτιστοποιήσουν ό,τι κάνουν και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες ομάδες εσωτερικά για να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες εξωτερικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, ο Κιμ επισήμανε ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει υπερβολικά τις αποδόσεις των dating apps, αφού όπως είπε «ενώ οι άνθρωποι γενικά έχουν ξεπεράσει τα lockdown και έχουν εισέλθει σε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής, η προθυμία τους να δοκιμάσουν προϊόντα διαδικτυακών γνωριμιών για πρώτη φορά δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα επίπεδα προ πανδημίας».

Εταιρικά αποτελέσματα

Οι παραπάνω ανακοινώσεις συνοδεύονταν από τα κέρδη του κολοσσού των εφαρμογών γνωριμιών για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η Match Group, η οποία κατέχει εταιρείες όπως οι Tinder, Hinge, OKCupid και Match.com, ανέφερε συνολικά έσοδα 795 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 12% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, αλλά κάτω από την πρόβλεψή της μεταξύ 800 και 810 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής του Match Group σημείωσε ότι η χαμηλότερη από την αναμενόμενη συνεισφορά εσόδων του Tinder είχε «σημαντική αρνητική επίδραση στα συνολικά περιθώρια κέρδους της εταιρείας μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.