ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Εξαγοράζει την κατασκευάστρια της σκούπας Roomba

15:27 - 05 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Amazon: Εξαγοράζει την κατασκευάστρια της σκούπας Roomba
Στην εξαγορά της iRobot αντί 61 δολαρίων ανά μετοχή προχωρά η Amazon, σε μια συναλλαγή που θα γίνει με μετρητά και αποτιμά την κατασκευάστρια της σκούπας Roomba στα 1,7 δισ. δολάρια.

«Οι πελάτες αγαπούν τα προϊόντα iRobot και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την ομάδα iRobot για να εφεύρουμε τρόπους που κάνουν τη ζωή των πελατών πιο εύκολη και πιο ευχάριστη», τόνισε ο Dave Limp της Amazon Devices.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δεν είναι άμεσα σαφές πώς η iRobot θα ενσωματωθεί στην Amazon μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία από τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά η Amazon σκοπεύει να διατηρήσει τον Colin Angle ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της iRobot.

Η iRobot σχεδιάζει σκούπες ρομπότ από το 2002 και έχει πουλήσει εκατομμύρια από τις δημοφιλείς ηλεκτρικές σκούπες Roomba. Νωρίτερα φέτος, η iRobot παρουσίασε το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα iRobot, μια πλατφόρμα με τεχνητή νοημοσύνη για τις ρομποτικές σκούπες και σφουγγαρίστρες.

Το iRobot OS έχει σχεδιαστεί για να διαφοροποιεί τα προϊόντα Roomba από τους ανταγωνιστές με πρόσθετες δυνατότητες και δυνατότητες λογισμικού, καθώς ο χώρος καθαρισμού ρομπότ γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.