ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Εξετάζει την είσοδό της στην αγορά φαρμάκων της Ιαπωνίας

17:07 - 05 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
Amazon: Εξετάζει την είσοδό της στην αγορά φαρμάκων της Ιαπωνίας
Ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon, εξετάζει το ενδεχόμενο να εισέλθει στον κλάδο των online πωλήσεων συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην Ιαπωνία, σύμφωνα με πηγές της Ιαπωνικής εφημερίδας, Nikkei.

Πιο συγκεκριμένα, η Amazon σχεδιάζει να συνεργαστεί με φαρμακεία μικρού και μεσαίου μεγέθους για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο λήψης φαρμάκων.

Οι πελάτες θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους στο σπίτι τους χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν σε φαρμακείο. 

Η Amazon σκοπεύει να λανσάρει την υπηρεσία το επόμενο έτος, όταν θα επιτραπεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην Ιαπωνία. Η εταιρεία δεν θα λειτουργεί δικά της φαρμακεία ούτε θα φέρει απόθεμα. 

Η παραπάνω πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους ασθενείς να λαμβάνουν ηλεκτρονικές συνταγές, αφού λάβουν online ιατρική φροντίδα ή αυτοπροσώπως σε ιατρικό ίδρυμα. Στη συνέχεια θα μπορούν να παραγγείλουν φάρμακα από φαρμακεία στον ιστότοπο της Amazon.

Δεδομένου ότι τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στην Ιαπωνία έχουν σταθερές τιμές, το κόστος του ασθενούς από την τσέπη του, εκτός από τα έξοδα αποστολής, δεν θα διαφέρει σημαντικά για τις ηλεκτρονικές συνταγές.

Τα φαρμακεία που βρίσκονται κοντά στα σπίτια των ασθενών θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη γρήγορη αποστολή φαρμάκων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.