ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί έπειτα από μία δεκαετία ο CEO της Shell

10:35 - 15 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
Αποχωρεί έπειτα από μία δεκαετία ο CEO της Shell
Ο ενεργειακός κολοσσός, Shell ανακοίνωσε σήμερα (15/9) ότι ο CEO, Ben van Beurden, θα παραιτηθεί στο τέλος του έτους μετά από σχεδόν μια δεκαετία στο τιμόνι της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, τη θέση του θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου 2023 ο Wael Sawan, επικεφαλής για το φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο van Beurden θα συνεχίσει να εργάζεται ως σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το Reuters είχε επισημάνει ότι η Shell είχε επιλέξει τέσσερις υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου του Sawan, για να διαδεχθούν τον van Beurden που παραιτείται μετά από σχεδόν μια δεκαετία στο τιμόνι του κολοσσού της ενέργειας.

Ο Καναδός προηγουμένως ήταν επικεφαλής της επιχείρησης παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Shell και θεωρήθηκε «φαβορί» για τη διαδοχή του van Beurden, σύμφωνα με πηγή ειδησεογραφικού πρακτορείου.

«Θα είμαστε πειθαρχημένοι και επικεντρωμένοι σε όσα μετράνε, καθώς συνεργαζόμαστε με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για να προσφέρουμε την αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και καθαρότερη ενέργεια που χρειάζεται ο κόσμος», δήλωσε ο Sawan.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:38 - 15 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.