ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Θύμα κυβερνοεπίθεσης ο εθνικός αερομεταφορέας- Υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα επιβατών

17:26 - 22 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
Πορτογαλία: Θύμα κυβερνοεπίθεσης ο εθνικός αερομεταφορέας- Υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα επιβατών
Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Πορτογαλίας, TAP, με τους χάκερς να έχουν υποκλέψει ορισμένα προσωπικά δεδομένα των επιβατών, τα οποία δημοσίευσαν στο dark web.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε σε μια επιστολή προς τους πελάτες πως η κυβερνοεπίθεση τον περασμένο μήνα υπέκλεψε από τους σέρβερ της ονόματα, εθνικότητες, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κατοικίας, τηλεφωνικές επαφές και αριθμούς frequent flyer.

«Η κυκλοφορία προσωπικών δεδομένων μέσω ανοικτών πηγών θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο παράνομης χρήσης τους, πιο συγκεκριμένα με σκοπό να αποκτηθούν άλλα δεδομένα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα ψηφιακά συστήματα σε απόπειρες απάτης όπως το phishing», ανέφερε η TAP.

Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οποιαδήποτε δεδομένα πληρωμών έχουν ανακτηθεί από τα συστήματα», ενώ τόνισε ότι έλαβε αμέσως περιοριστικά μέτρα προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των συστημάτων της και να προστατευθούν άλλα δεδομένα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της TAP, Κριστίν Ουμιέρες-Βίντενερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η εταιρεία είναι «πολύ σοβαρή με τα δεδομένα των πολιτών» και είπε πως το συμβάν είναι ανησυχητικό.

Δεν αποκάλυψε τον αριθμό των επηρεαζόμενων πελατών, τον οποίο ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης τοποθετούν γύρω στο 1,5 εκατ., λέγοντας πως τέτοιες εκτιμήσεις δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα στα γεγονότα. Υποσχέθηκε επιπρόσθετες επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.