ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Έρχονται «σαρωτικά» σχέδια για τη μείωση του αριθμού εργαζομένων

13:43 - 30 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
Facebook: Έρχονται «σαρωτικά» σχέδια για τη μείωση του αριθμού εργαζομένων
Σε πάγωμα των προσλήψεων και σε «περαιτέρω αναδιάρθρωση» όσον αφορά στις ομάδες εργαζομένων ανακοίνωσε σήμερα (30/9) πως θα προχωρήσει η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, σε επικοινωνία της εταιρείας με τους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είπε ότι η εταιρεία θα παγώσει τις προσλήψεις και θα αναδιαρθρώσει ορισμένες ομάδες για να περιορίσει τα έξοδα και να θέσει εκ νέου τις προτεραιότητες, ενώ ο ίδιος  επικαλέστηκε το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον για τις αλλαγές.

«Ήλπιζα ότι η οικονομία θα είχε σταθεροποιηθεί πιο ξεκάθαρα μέχρι τώρα, αλλά από ό,τι βλέπουμε δεν φαίνεται ακόμα να έχει σταθεροποιηθεί, οπότε θέλουμε να σχεδιάσουμε κάπως συντηρητικά», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ στους υπαλλήλους.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα μειώσει τους προϋπολογισμούς στις περισσότερες ομάδες, ακόμη και σε αυτές που αυξάνονται, και ότι επιμέρους ομάδες θα διευθετήσουν πώς να χειριστούν τις αλλαγές του αριθμού των εργαζομένων.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πλέον δεν θα καλύπτονται ρόλοι από τους οποίους οι εργαζόμενοι αποχωρούν, να μετατοπίζονται άτομα σε άλλες ομάδες ή να εργάζονται για να «διαχειρίζονται άτομα που δεν τα καταφέρνουν». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.