ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Twitter κλείνει τα γραφεία του στις Βρυξέλλες-Ανησυχία στην ΕE

15:48 - 24 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Το Twitter κλείνει τα γραφεία του στις Βρυξέλλες-Ανησυχία στην ΕE
Ολόκληρο το γραφείο του στις Βρυξέλλες έκλεισε το Twitter, εντείνοντας τις ανησυχίες των αξιωματούχων της Ε.Ε. σχετικά με το εάν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα ακολουθήσει τους κανόνες όσον αφορά το περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, η Τζούλια Μόζερ και ο Ντάριο λα Νάζα, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του Twitter στην Ευρώπη, αποχώρησαν από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Τα παραπάνω στελέχη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της εταιρείας να συμμορφωθεί με τον κώδικα παραπληροφόρησης της ΕΕ και τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και θέτει νέους κανόνες για το πώς οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να διατηρούν τους χρήστες ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Εκτός από τις Βρυξέλλες, τοπικά στελέχη του Twitter τόσο στην Ινδία όσο και στο Παρίσι, τα οποία βρίσκονταν σε σημαντικές θέσεις και διατηρούσαν επικοινωνία με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκατέλειψαν απότομα τον οργανισμό τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο των εκτεταμένων περικοπών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:05 - 24 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.