ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασκ: Η Apple απείλησε ότι θα αποσύρει το Twitter

21:45 - 28 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Μασκ: Η Apple απείλησε ότι θα αποσύρει το Twitter
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρόσφατα επικεφαλής του Twitter, Έλον Μασκ, κατηγόρησε σήμερα (28/11) την Apple ότι απείλησε να αποκλείσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης από το κατάστημα εφαρμογών (app store) της χωρίς να εξηγήσει γιατί. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατασκευαστής των iPhone έχει ήδη σταματήσει να διαφημίζεται στο Twitter.

Ο CEO του Twitter και της Tesla είπε επίσης ότι η Apple πίεζε το Twitter για τις απαιτήσεις περιορισμού του περιεχομένου του. Αυτή η ενέργεια, που δεν επιβεβαιώθηκε από την Apple, αποτελεί συνηθισμένη κίνηση σύμφωνα με το Reuters, καθώς η εταιρεία επιβάλλει τακτικά τους κανόνες της που οδήγησαν στην κατάργηση εφαρμογών όπως το Gab και το Parler, με το δεύτερο να είναι πιο δημοφιλές στους συντηρητικούς των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι το Parler απεγκαταστάθηκε από την Apple το 2021, καθώς η εφαρμογή ενημέρωσε το περιεχόμενο και τις πρακτικές εποπτείας, δήλωσαν τότε οι εταιρείες.

«Η Apple έχει σταματήσει ως επί το πλείστον να διαφημίζεται στο Twitter. Μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική;» είπε σε tweet του ο Μασκ. Αργότερα, σε άλλο tweet του, τάγκαρε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, ρωτώντας τον «τι συμβαίνει εδώ;».

{https://twitter.com/elonmusk/status/1597285572699074560}

Επίσης, ο Μασκ απάντησε καταφατικά σε ερώτηση χρήστη του Twitter σχετικά με το εάν η Apple απειλούσε την παρουσία του στο App Store ή αν έθετε απαιτήσεις μετριοπάθειας.

{https://twitter.com/elonmusk/status/1597300125243944961}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.