ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 18.000 απολύσεις προετοιμάζει η Amazon- Τα αίτια

15:32 - 05 Ιαν 2023 | Επιχειρήσεις
Πάνω από 18.000 απολύσεις προετοιμάζει η Amazon- Τα αίτια
Οι απολύσεις στην Amazon θα φτάσουν πάνω από 18,000 και αυτό είναι μόνο το πρώτο από τα μέτρα που θα ληφθούν για τη μείωση του εργατικού δυναμικού, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Andy Jassy σε σημείωμά του την Τετάρτη (4/1).

«Η απόφαση για τις απολύσεις που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 18 Ιανουαρίου, θα επηρεάσει κατά πολύ τα τμήματα της ηλεκτρονικής διαφήμιση της εταιρείας αλλά και τα αντίστοιχα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού», συμπλήρωσε.

Οι περικοπές αντιστοιχούν στο 6%, με δεδομένο ότι η Amazon αριθμεί 300.000 εργαζόμενους μόνο στην εταιρεία και αντιπροσωπεύουν μια απότομη στροφή, αν σκεφτεί κανείς ότι διπλασίασε πρόσφατα το βασικό μισθό, προκειμένου να προσελκύσει τα καλύτερα ταλέντα της αγοράς.

Μαζί με το προσωπικό που εργάζεται στις αποθήκες η Amazon έχει πάνω από 1,5 εκατ. εργαζομέους, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σε όγκο προσωπικού στις ΗΠΑ μετά τα Walmart.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της αυξήθηκε κατά 2% μετά την ανακοίνωση.

Ο Jassy ανέφερε επιπλέον στο σημείωμα ότι «ο ετήσιος σχεδιασμός ήταν δύσκολος εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει στην οικονομία ενώ προσλάβαμε πάρα πολλούς εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια».

Η Amazon έχει προετοιμαστεί για μια πιθανώς πιο αργή ανάπτυξη, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός οδήγησε τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές στο να περικόψουν τις δαπάνες και η τιμή της μετοχής της μειώθηκε στο μισό το περασμένο έτος (2022).

Η εταιρεία άρχισε να απολύει προσωπικό από το Νοέμβριο από το τμήμα συσκευών της.

Το σημείωμα του CEO, ακολούθησε μετά από μια αναφορά στη Wall Street Journal, που υποστήριζε ότι η μείωση θα αντιστοιχούσε σε πάνω από 17.000 θέσεις εργασίας. Υποστήριξαν ακόμα, ότι η Amazon αποκάλυψε τα νέα πριν ενημερώσει το επηρεαζόμενο προσωπικό, λόγω διαρροής. Η Amazon πρέπει ακόμα να υποβάλει ορισμένες νομικές ειδοποιήσεις σχετικά με τις μαζικές απολύσεις και σχεδιάζει να πληρώσει απολύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.