ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η HSBC εξαγόρασε τον βρετανικό βραχίονα της Silicon Valley Bank

10:47 - 13 Μαρ 2023 | Επιχειρήσεις
Η HSBC εξαγόρασε τον βρετανικό βραχίονα της Silicon Valley Bank
Στην HSBC Holdings Plc βρίσκεται πλέον ο βρετανικός βραχίονας της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (13/3) η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτή η εξαγορά έχει εξαιρετικό στρατηγικό νόημα για την επιχείρησή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Nόελ Κουίν.

«Οι πελάτες της SVB UK μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές ως συνήθως, με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι οι καταθέσεις τους υποστηρίζονται από τη δύναμη, την ασφάλεια και την ασφάλεια της HSBC» πρόσθεσε.

Από την άλλη, όπως υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, «σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας διευκόλυναν την πώληση της Silicon Valley Bank UK στην HSBC. Οι καταθέσεις θα προστατεύονται, χωρίς επιβάρυνση των φορολογούμενων».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, υπουργοί και αξιωματούχοι εκπονούσαν σχέδια προκειμένου να περιορίσουν τις επιδράσεις των βιομηχανιών τεχνολογίας και βιοεπιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από προειδοποιήσεις ότι θα ακρωτηριαστούν χωρίς παρέμβαση.

Αν και μικρή σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, η SVB έχει έναν σημαντικό ρόλο στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, οι αμερικανικές αρχές στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις πιέσεις, αποφάσισαν να διασώσουν τους καταθέτες της Silicon Valley Bank. Όπως ανακοινώθηκε, οι πελάτες της SVB θα έχουν πρόσβαση σε όλα τους τα χρήματα από τη Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες της Signature Bank, η οποία έκλεισε την Κυριακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.