ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «αγκάθι» στην εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS

23:16 - 18 Μαρ 2023 | Επιχειρήσεις
Το «αγκάθι» στην εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS
Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Credit Suisse βρίσκεται η UBS, αλλά, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg, το θέμα «κολλάει» στις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και trading της ελβετικής τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του πρακτορείου επισημαίνουν ότι η UBS ανησυχεί για τους κινδύνους στον ισολογισμό της Credit Suisse που απορρέουν από τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής της, η οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία σειρά απωλειών και σκανδάλων τα τελευταία χρόνια.

Aνησυχεί κυρίως για τη μοχλευμένη χρηματοδότηση, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών τους τελευταίους μήνες, ανέφεραν οι πηγές.

Η UBS αρνήθηκε να σχολιάσει.

Υπενθυμίζεται ότι η UBS εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του συνόλου της Credit Suisse ή μέρους των δραστηριοτήτων της, σε ένα deal που έχει τη στήριξη και των ελβετικών ρυθμιστικών Αρχών, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευσή της.

Πηγές ανέφεραν νωρίτερα στο Reuters ότι η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS θα μπορούσε να οδηγήσει την ελβετική κυβέρνηση να προσφέρει εγγύηση έναντι των κινδύνων που εμπεριέχονται στο deal.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της ελβετικής τράπεζας δείχνει και η Deutsche Bank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.