ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO UBS: Θα διαχειριστούμε τους κινδύνους εξαγοράς της Credit Suisse

10:18 - 20 Μαρ 2023 | Επιχειρήσεις
CEO UBS: Θα διαχειριστούμε τους κινδύνους εξαγοράς της Credit Suisse
Η UBS είναι σε θέση να διαχειριστεί τους κινδύνους από την εξαγορά της Credit Suisse (CS), δήλωσε ο CEO της UBS, Ralph Hamers στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SRF.

Πιο συγκριμένα, η συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, επιβεβαιώθηκε και επίσημα το βράδυ της Κυριακής (19/3), από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, με το αντίτιμο να ανέρχεται τελικά σε 3 δισ. ελβετικά φράγκα (3,23 δισ. δολάρια) σε μετοχές, ενώ η UBS συμφώνησε να αναλάβει έως και 5 δισ. φράγκα (5,4 δισ. δολάρια) σε ζημιές.

Ο Hamers, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ότι η UBS θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τους κινδύνους που θα προκύψουν από μια λεγόμενη υπερτράπεζα. 

«Έχουμε πολύ καλό δείκτη κεφαλαίου στη UBS και έχουμε επίσης πολύ καλή θέση ρευστότητας. Έτσι, έχουμε περιορίσει τους κινδύνους στις αγορές», σημείωσε, τονίζοντας ότι «το δεύτερο βήμα για εμάς είναι να μετατρέψουμε τον κλάδο επενδυτικής τραπεζικής της CS όπως στη UBS. Το ονομάζουμε αυτό κλάδο επενδυτικής τραπεζικής με χαμηλό κεφάλαιο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν αναλαμβάνουμε τόσο μεγάλο ρίσκο».

Ο ίδιος, στη συνέντευξή του είπε ακόμη ότι δεν έχει επί του παρόντος στοιχεία σχετικά με τις απολύσεις στην CS, αν και πάντα θα υπάρχει εξοικονόμηση κόστους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν προς το παρόν οριστικά σχέδια, τόνισε.

«Υπάρχουν σίγουρα ευκαιρίες και πιθανότητες ανάπτυξης. Οι πολλοί εργαζόμενοι - η CS έχει 50.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο - έχουν επίσης ένα νέο μέλλον μαζί μας. Και μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ακόμη πιο όμορφη τράπεζα», υπογράμμισε. 

«Η σχεδιαζόμενη εξαγορά θα προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στην ελβετική χρηματοπιστωτική αγορά και στους πελάτες της Credit Suisse», σημείωσε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.