ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά τα ευρωπαϊκά ομόλογα

14:12 - 23 Σεπ 2013 | Ομόλογα
Ελαφρώς πτωτικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μετά τη νίκη της ‘Αγκελα Μέρκελ στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, με τους επενδυτές να αναμένουν ελάχιστες αλλαγές στην πολιτική στήριξης της Γερμανίας απέναντι στις αδύναμες οικονομίες της περιφέρειας του ευρώ.

 

Όπως επισημαίνει ο ο στρατηγικός αναλυτής της KBC, Piet Lammens, η νίκη της Μέρκελ είναι αρκετά  θετική εξέλιξη για τις αγορές της περιφέρειας, οι οποίες πηγαίνουν καλά το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν αναμένονται μεγάλες κινήσεις καθώς η αγορά είχε αποτιμήσει αυτό το αποτέλεσμα.

 

Πάντως, υπάρχει πιθανότητα τα πράγματα στην Ευρώπη να αρχίσουν να «κινούνται» και πάλι και να έχουμε σημαντικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της τραπεζικής ένωσης ή ενός νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, όπως προσθέτει.

 

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων υποχωρεί κατά 0,7 μ.β. στο 4,29%, ενώ απόδοση στα αντίστοιχα ισπανικά ομόλογα σημειώνει πτώση 1,1 μ.β. στο 4,32%, ενώ το ελληνικό spread διαμορφώνεται γύρω από τις 810 μ.β.

 

Την ίδια στιγμή, η απόδοση των 10ετών ιρλανδικών ομολόγων υποχωρεί σε χαμηλό δύο μηνών και στο 3,82%, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας σε σταθερές από αρνητικές, από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας σε junk.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.