ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητο στο 0,5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας

14:00 - 12 Μαϊ 2016 | Ομόλογα
Αμετάβλητο στο 0,5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
Αμετάβλητο στο 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας το επιτόκιο –όπως αναμένονταν- ενώ προειδοποίησε για ισχυρή πτώση της στερλίνας και αύξηση της ανεργίας στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφοφόροι ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση για την διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα ήταν ομόφωνη, με το ΔΣ να αναφέρει πως στην περίπτωση ψήφου υπέρ του Brexit στις 23 Ιουνίου, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πιθανότατα θα αποφύγουν τις δαπάνες και τις επενδύσεις.

 

«Η στερλίνα είναι επίσης πιθανό να υποτιμηθεί περαιτέρω, ενδεχομένως απότομα. Αυτός ο συνδυασμός επιρροών... θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σημαντικά χαμηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις πως μια ψήφος υπέρ του Brexit επιβαρύνουν την οικονομία, όμως η οικονομία θα ανακάμψει πλήρως αν στο δημοψήφισμα αποφασιστεί παραμονή στην ΕΕ.

 

Ωστόσο, η BoE υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της χώρας λόγω της χαμηλότερης παραγωγικότητας και των μικρότερων δαπανών από νοικοκυριά, λόγω της εγχώριας οικονομικής κατάστασης και όχι λόγω της αδυναμίας που εμφανίζεται παγκοσμίως.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προβλέπει τώρα πως η βρετανική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό 2% φέτος και 2,3% το 2017, έναντι του 2,2% και 2,4% αντίστοιχα που προέβλεπε τον Φεβρουάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.