ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινεζικά ομόλογα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

15:26 - 08 Ιουν 2016 | Ομόλογα
Κινεζικά ομόλογα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Σήμερα εισήχθη για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ομόλογο του κινεζικού δημοσίου, ύψους 3 δισ. γουάν (457 εκατ. δολαρίων), όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.

Το κρατικό ομόλογο, που έχει νόμισμα αναφοράς το γουάν, εκδόθηκε στο Λονδίνο στα τέλη του περασμένου μήνα και ήταν το πρώτο του τύπου αυτού που εκδόθηκε εκτός της Κίνας. Η διάρκειά του είναι τριετής και το επιτόκιό του (κουπόνι) ανέρχεται σε 3,28%.


Η επιτυχής έκδοση του ομολόγου έδειξε ότι οι διεθνείς επενδυτές εμπιστεύονται την κινεζική οικονομία και ενίσχυσε την ανάπτυξη της αγοράς του γουάν εκτός της Κίνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Σι Γιαομπίν.


Η Κίνα και η Βρετανία έχουν στενότερη οικονομική συνεργασία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αναφορικά με την προώθηση της παγκόσμιας χρήσης του γουάν.

 

Η Βρετανία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που εξέδωσε κρατικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το γουάν και η πρώτη μεγάλη αναπτυγμένη χώρα που περιέλαβε το γουάν στα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:41 - 08 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.