ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ράλι επιδίδονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα

14:36 - 24 Οκτ 2016 | Ομόλογα
Σε ράλι επιδίδονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα
Ράλι κάνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά ομόλογα, έπειτα από μια σειρά θετικών εξελίξεων που δείχνουν ότι η ευρωζώνη επιστρέφει σταδιακά στην ομαλότητα.

Η διαφορά της απόδοσης του ισπανικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από 5 ημέρες, έπειτα από την εξομάλυνση του πολιτικού σκηνικού στην Ισπανία, καθώς ο Ραχόι ανέλαβε να συνεχίσει στην πρωθυπουργία της χώρας μετά την υποχώρηση των Σοσιαλιστών. Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφωνόταν λίγο νωρίτερα στο 1,074%.

 

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του πορτογαλικού μειώθηκε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 6 εβδομάδων (κοντά στο 3,1%) , μετά τη διατήρηση της αξιολόγησης της οικονομίας της χώρας από τη DBRS στην κατηγορία «επένδυσης». Σημειώνεται ότι είναι ο μόνος οίκος που δεν έχει υποβαθμίσει τα πορτογαλικά ομόλογα σε «junk» μετά το πακέτο διάσωσης των 78 δισ. ευρώ το 2011 που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Σημειώνεται ότι μια χώρα της Ευρωζώνης χρειάζεται τουλάχιστον μία αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας για να διασφαλίζει την πρόσβαση στα εργαλεία της ΕΚΤ.

 

Τα ομόλογα της Γαλλίας σημείωσαν άνοδο (η απόδοση έπεσε στο 0,26% κατά 2 μ.β.) μετά την αναβάθμιση του outlook από την S&P σε σταθερό από αρνητικό.

 

Η απόδοση του γερμανικό 10ετούς έπεσε κατά 2 μονάδες βάσης στο -0,01% αφήνοντας το spread στις 108 μ.β.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.