ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H EKT θα στείλει μήνυμα διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων

16:30 - 29 Μαρ 2017 | Ομόλογα
H EKT θα στείλει μήνυμα διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν επιθυμούν να κάνουν κάποια αλλαγή στο μήνυμα που θα στείλουν στους επενδυτές τον Απρίλιο σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Μια πηγή της ΕΚΤ δήλωσε στο Reuters πως οι μικρές αλλαγές που έγιναν στην ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση στις 9 Μαρτίου προκάλεσαν υπερβολικές αντιδράσεις από τους επενδυτές και αύξησαν το κόστος δανεισμού για τις χώρες του Νότου.

 

Έξι πηγές που βρίσκονται κοντά στο Διοικητικό Συμβούλιο επισήμαναν πως οι κεντρικοί τραπεζίτες θέλουν να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές πως η χαλαρή νομισματική πολιτική δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος.

 

Αν και το τρέχον επίπεδο των αποδόσεων παραμένει αποδεκτό, μια περαιτέρω άνοδος θα ήταν προβληματική, ειδικά σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

 

Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση, η ΕΚΤ αναγνώρισε μια μικρή βελτίωση της οικονομίας, διαγράφοντας από την ανακοίνωση την αναφορά πως είναι έτοιμη να δράσει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.

 

«Θέλαμε να διαμηνύσουμε πως έχουν μειωθεί τα ρίσκα, αλλά η αγορά κατάλαβε πως κάναμε ένα βήμα προς την έξοδο» δήλωσε μία από τις πηγές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.