ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πέφτουν» τα πορτογαλικά και ιταλικά ομόλογα

16:43 - 03 Απρ 2017 | Ομόλογα
«Πέφτουν» τα πορτογαλικά και ιταλικά ομόλογα
Οι αποδόσεις των 10ετών πορτογαλικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα σε σχέση με εκείνες των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τις μηνιαίες αγορές της ομολόγων, ασκώντας πίεση στις χώρες της Ευρωζώνης με χαμηλότερο αξιόχρεο.

Από τον Απρίλιο, η ΕΚΤ περιορίζει τις αγορές τίτλων στα 60 δισεκ. ευρώ από 80 δισεκ. ευρώ τον μήνα, σε μία κίνηση που οι αγορές θεωρούν ως το πρώτο βήμα προς την εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής.

 

Oι χώρες της Νότιας Ευρώπης που έχουν χαμηλότερο αξιόχρεο είναι οι περισσότερο ωφελημένες από τα μέτρα στήριξης της κεντρικής τράπεζας, αλλά και οι πιο ευάλωτες στις όποιες ενδείξεις μία σύσφιξης της πολιτικής της.

 

Η διαφορά στις αποδόσεις μεταξύ των 10ετών κρατικών τίτλων της Πορτογαλίας και των αντίστοιχων γερμανικών αυξήθηκε σήμερα κατά 4 μονάδες βάσης στις 368 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων.

 

Η αντίστοιχη διαφορά για τα 10ετή ιταλικά κρατικά ομόλογα έφθασε τις 203 μονάδες βάσης, που είναι η υψηλότερη από τις 24 Μαρτίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.