ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά η Τουρκία

18:03 - 02 Ιουλ 2019 | Ομόλογα
Στην έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά η Τουρκία
Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή σε τρεις τράπεζες να αναλάβουν την έκδοση πενταετούς ομολόγου (που θα αποτιμάται σε δολάριο), το οποίο υπολογίζεται ότι μπορεί να προσφέρει επιτόκιο 6,65%.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος εξωτερικού δανεισμού του 2019 αναθέσαμε στην BNP Paribas, την Citigroup και την HSBC την έκδοση ομολόγου σε δολάριο με λήξη το 2024» ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με το Reuters.

Η Τουρκία έχει ήδη αντλήσει 6,4 δισ. δολάρια από τις αγορές φέτος, με ετήσιο στόχο τα 8 δισ. δολάρια, παραμένοντας, ωστόσο, μακριά από τις αγορές από τον Μάρτιο.

Το τελευταίο δίμηνο οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν μειωθεί αισθητά και το spread τους έναντι των αμερικανικών κρατικών έχει περιοριστεί από τις 600 στις 465 μονάδες βάσης. Το ίδιο διάστημα η λίρα έχει επιδοθεί σε ράλι ανατιμώμενη κατά 7%. Μόνο τη Δευτέρα έκανε άλμα 2,8% στον απόηχο της συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ο δεύτερος άνοιξε παράθυρο να μην επιβληθούν κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών S-400. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.