ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: Ομόλογο 100 ετών με επιτόκιο μόλις 0,88%

16:17 - 25 Ιουν 2020 | Ομόλογα
Αυστρία: Ομόλογο 100 ετών με επιτόκιο μόλις 0,88%
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η έξοδος της Αυστρίας στις αγορές με ομόλογο 100 ετών.

Η Αυστρία πέτυχε έκδοση ύψους 2 δισ. ευρώ, με τους πιο ευνοϊκούς όρους μέχρι στιγμής στους τίτλους του είδους, καθώς το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,88%.

Η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά πάνω από 10 φορές στη δημοπρασία, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος για ασφαλείς αποδόσεις.  

Η συναλλαγή, σημειώνει το Bloomberg, ίσως αποτελεί την απαρχή μιας σειράς εκδόσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να καλύψουν τα αυξημένα κόστη λόγω της πανδημίας.

Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία και το Βέλγιο έχουν εκδόσει ομόλογα ωρίμανσης 100 ετών, αλλά μόνο με private placements. Ιταλία και Γαλλία έχουν εκδόσει 50ετείς τίτλους και ίσως δελεαστούν να ακολουθήσουν την κίνηση της Βιέννης. Με τη Γερμανία να αντλεί πρόσφατα κεφάλαια με έκδοση 30ετίας και αρνητικό επιτόκιο, ίσως και το Βερολίνο ακολουθήσει την κίνηση, αυξάνοντας τον χρονικό ορίζοντα του προφίλ χρέους του. 

Η θετική εμπειρία της Αυστρίας δείχνει ότι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ενδέχομένως να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βιέννης, κάτι που σημαίνει ότι κάποια στιγμή ίσως η 30ετία να αποτελεί τίτλο... μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης, υπογραμμίζει το πρακτορείο.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.