ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά ομολόγων: Πάνω από μισό δισ. ευρώ ο όγκος συναλλαγών

19:58 - 01 Οκτ 2020 | Ομόλογα
Αγορά ομολόγων: Πάνω από μισό δισ. ευρώ ο όγκος συναλλαγών
Μεγάλος όγκος συναλλαγών, ο οποίος ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ, καταγράφηκε την Πέμπτη στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Το κλίμα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων παραμένει θετικό με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ομολόγων να διατηρούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Παρά ταύτα, όπως μεταδίδει το Reuters, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αδυνατεί να σπάσει το φράγμα του 1% και συνεχίζει να κυμαίνεται σε επίπεδα οριακώς υψηλότερα.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 541 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 206 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 1,01% με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού που έκλεισε στο -0,53% να παραμένει στις 154 μονάδες βάσης.

Προβληματισμός επικρατεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος. Έγγραφο της Επιτροπής που επικαλείται το Reuters αποτυπώνει τον προβληματισμό της για τις αρνητικές συνέπειες που έχει στο μέτωπο του πληθωρισμού η διαρκής ανατίμηση του ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο προβληματισμό έχει εκφράσει και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:10 - 01 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.