ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Σύσταση «buy» για τα ελληνικά ομόλογα-Νέες αναβαθμίσεις το 2021 Κύριο

13:29 - 11 Ιαν 2021 | Ομόλογα
JPMorgan: Σύσταση «buy» για τα ελληνικά ομόλογα-Νέες αναβαθμίσεις το 2021
Σύσταση «buy» προτείνει για τα ελληνικά ομόλογα ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, JP Morgan, ο οποίος θεωρεί πως είναι πιο ελκυστικά από τους υπόλοιπους τίτλους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Οι αναλυτές της JP Morgan συστήνουν long θέσεις στα ελληνικά 7ετή ομόλογα έναντι των πορτογαλικών, ενώ θεωρούν ότι το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε έκδοση 10ετούς ή 30ετούς ομολόγου στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα, δίνει σοβαρές πιθανότητες στο σενάριο να δούμε νέες αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, ο συνδυασμός υψηλότερων αποδόσεων και χαμηλού ρίσκου από τη στιγμή που τα ελληνικά ομόλογα θα συμμετέχουν στο QE Πανδημίας τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2022 έχει αναγκάσει εδώ και αρκετούς μήνες ξένους οίκους αφενός να προχωρήσουν σε πολύ ευοίωνες προβλέψεις και αφετέρου να δώσουν σύσταση αγοράς.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι καταλυτικός παράγοντας με την JP Morgan να επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα ωφεληθεί περισσότερο από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι έχει καλές μακροοικονομικές προοπτικές, οι οποίες σε συνδυασμό με το σταθερό πολιτικό περιβάλλον και τις πλάτες της ΕΚΤ, καθιστούν ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της JP Morgan, το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου θα συρρικνωθεί περαιτέρω, από τις 116 μονάδες βάσης που είναι σήμερα στις 110 μονάδες βάσης στις 21 Μαρτίου, στις 100 μονάδες βάσης στις 21 Ιουνίου και στις 90 μονάδες βάσης στις 21 Σεπτεμβρίου. Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα έχει επιστρέψει στις 100 μονάδες βάσης, στο πλαίσιο μιας συνολικής αύξησης των spreads στην Ευρωζώνη.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η ελληνική αξιολόγηση απέχει 2-3 βαθμίδες από την επενδυτική κατηγορία, υπάρχουν μικρές πιθανότητες η έξοδος από το junk να γίνει μέσα στο 2021, με την JP Morgan να την περιμένει μέσα στο 2022.

Τα προγραμματισμένα reviews της ελληνικής αξιολόγησης για το 2021 θα ξεκινήσουν στις 22 Ιανουαρίου με τη Fitch και θα ακολουθήσουν στις 19 Μαρτίου η DBRS, στις 23 Απριλίου η S&P, στις 21 Μαΐου η Moody’s, στις 16 Ιουλίου η Fitch, στις 17 Σεπτεμβρίου η DBRS, στις 22 Οκτωβρίου η S&P και στις 19 Νοεμβρίου η Moody’s.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 11 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.