ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων-Οι τιμές σε Ελλάδα και Ευρώπη

21:50 - 22 Ιουν 2022 | Ομόλογα
Αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων-Οι τιμές σε Ελλάδα και Ευρώπη
Σε απότομη πτώση γύρισαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη διάρκεια της σημερινής (22/6) συνεδρίασης.

Οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων μετά από αρκετό καιρό, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της οικονομίας. Επίσης, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, η αγορά κρατικών ομολόγων δεν ακολούθησε τις ρευστοποιήσεις των αγορών μετοχών. 

Ειδικότερα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς περιορίστηκε 16 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από την 1η Μαρτίου και βρέθηκε σε χαμηλό εβδομάδας στο 1,59%. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε στο 3,6% με πτώση 18 μονάδων βάσης, με το spread έναντι των γερμανικών να υποχωρεί κάτω από τις 200 μονάδες βάσης, αφού στην αρχή της συνεδρίασης είχε διευρυνθεί στις 207,9 μονάδες βάσης. 

Αντίστοιχα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχώρησε στο 3,85% με το spread στις 225 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 2,85%.

Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ περιορίστηκε στα 45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 εκατ. ευρώ αφορούσαν στη 10ετία.

Η σημερινή αποκλιμάκωση των ομολόγων έρχεται αμέσως μετά τη νέα έκθεση της Capital Economics, στην οποία κάνει λόγο για νέα αύξηση στις αποδόσεις των κρατικών 10ετών ομολόγων σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν με πιο επιθετικό ρυθμό τη σύσφιξη της πολιτικής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.