ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες για το ευρω

21:56 - 22 Φεβ 2010 | Νομίσματα
Με μικρές απώλειες έκλεισε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού διαπραγματεύτηκε έναντι του δολαρίου στα 1,3590 δολάρια από το επίπεδο των 1,3613 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.3626 δολάρια.

Η αγορά συναλλάγματος έχει στραμμένη την προσοχή της στην κατάθεση που πρόκειται να δώσει μεθαύριο (24/2) στο Κονγκρέσο ο επικεφαλής της Fed Ben Benranke. Η αγορά αναμένει ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα εμφανιστεί μετριοπαθής για το ενδεχόμενο μελλοντικών αυξήσεων στα επιτόκια, καθώς τα στοιχεία από την αγορά εργασίας δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά το Ατλαντικού το ευρώ δέχεται πιέσεις καθώς οι αγορές εκτιμούν πλέον ότι η κρίση Χρέους που διέρχεται η ευρωζώνη ( με αιχμή τις πλέον υπερχρεωμένες χώρες όπως Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία) θα έχει ως αποτέλεσμα να ληφθούν αυστηρότερα δημοσιονομικά μέτρα τα, οποία όμως θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη. Πάντως o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος σε συνέντευξη του στο Bloomberg εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχία του "φιλόδοξου" όπως χαρακτήρισε προγράμματος μείωσης του ελλείμματος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η επαναξιολόγηση της Ελλάδος από τους οίκους αξιολόγησης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, προκειμένου να υπάρχουν ορατά κάποια αποτελέσματα από την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας. Οι δηλώσεις αυτές πάντως δεν επηρέασαν την ισοτιμία του ευρώ ούτε και την εγχώρια αγορά ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.