ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικά το ευρώ εν όψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ - Διασπάστηκε προσωρινά το όριο ευρώ-φράγκου

11:34 - 06 Απρ 2012 | Νομίσματα
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά συναλλάγματος, με τις περισσότερες αγορές να είναι κλειστές λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών.

Το σημαντικότερο οικονομικό στοιχεία της ημέρας που θα καθορίσει και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση κατά 200.000 στις θέσεις εργασίας και ανεργία στο 8,3%, χωρίς μεταβολή.

 

Νέα κέρδη αναμένονται για το δολάριο αν η μέτρηση κινηθεί εντός των προσδοκιών ή καλύτερη από αυτές, ενώ ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα θα επιβαρύνει το αμερικανικό νόμισμα. Ωστόσο, δεδομένης της στροφής της Fed από την πολιτική πρόσθετης στήριξης είναι πιθανό μια αρνητική μέτρηση να ανοίξει το δρόμο ευρύτερων ρευστοποιήσεων στο δολάριο. Όμως, ακόμα και μια αρνητική μέτρηση θα μπορούσε να ενισχύσει το δολάριο αν οι αγορές την εκλάβουν ως ένδειξη αποστροφής ρίσκου, παρατηρεί η FXCM. Τεχνικά, η ισοτιμία EUR/USD φαίνεται ότι βρίσκει στήριξη γύρω από το 1,3000 με τα ρίσκα να κλίνουν προς μια σταθεροποίηση ή ανάκαμψη αν το ζεύγος ξαναδοκιμάσει το συγκεκριμένο επίπεδο.

 

Ωστόσο, στην Ευρωζώνη και τη Βρετανία τα πράγματα δεν είναι τόσο θετικά για να στηρίξουν την άνοδο του ευρώ και της στερλίνας έναντι του δολαρίου. Η «κόκκινη γραμμή» που χάραξε το Σεπτέμβριο η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB), για να ανακόψει την ανατίμηση του φράγκου έναντι του ευρώ, παραβιάστηκε νωρίς χθες το πρωί. Αν και η SNB είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει στην ισοτιμία να υποχωρήσει κάτω από το 1,2 φράγκο/ευρώ, το ελβετικό νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι και το 1,199 φράγκο, προτού η SNB παρέμβει και πετύχει να οδηγήσει το ευρώ πίσω στο 1,2015 φράγκο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.