ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση του δολαρίου και απώλειες στο γεν μετά τις εκλογές στην Ιαπωνία

11:29 - 17 Δεκ 2012 | Νομίσματα
«Κερδισμένο» έναντι των υπολοίπων νομισμάτων και κυρίως έναντι του γεν βγήκε το δολάριο, μετά την μεγάλη νίκη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιαπωνία, που αναμένεται να ακολουθήσει πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.

Οι επενδυτές βλέποντας τις απώλειες που σημείωσαν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια στην Ασία και την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ στράφηκαν στο δολάριο, με αποτέλεσμα να του δώσουν δυναμική ώθηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα οδήγησε σε άλμα στην ισοτιμία δολαρίου/γεν (πτώση στο γεν, με το κλίμα να αντιστρέφεται στη συνέχεια), η οποία ξεπέρασε τα 84,00 γεν.

Παράλληλα, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δεν κατάφερε να διατηρήσει το νέο υψηλό έτους που κατέγραψε στο 1,3190. Επιπλέον,ο χρυσός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση του δολαρίου και όχι απλώς δεν προσέγγισε για να δοκιμάσει εκ νέου το επίπεδο των 1.700 δολαρίων, αλλά δέχεται σημαντικές πιέσεις υποχωρώντας κάτω από τα 1.690 δολάρια/ουγγιά. Τέλος, σημαντικά κέρδη και για τη βρετανική λίρα, η οποία ενισχύθηκε κατά +0,14% απέναντι στο δολάριο και βρίσκεται πλέον στο 1,6184 αντί 1,6157 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.