ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Σε νέο χαμηλό 20 μηνών το γεν

11:54 - 28 Δεκ 2012 | Νομίσματα
Ηρεμία στην αγορά συναλλάγματος εν αναμονή εξελίξεων στο Fiscal Cliff. Σε χαμηλά 20 μηνών το γεν μετά και τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία.

Η προσοχή παραμένει στην Ουάσινγκτον καθώς μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων απομένουν μόλις 5 ημέρες για την επίτευξη συμφωνίας ώστε να αποφευχθεί το Fiscal Cliff, δηλαδή η αυτόματη αύξηση των φόρων και μείωση των δαπανών στην έναρξη του νέου έτους. Η επιτροπή προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου προβλέπει ότι το πακέτο λιτότητας θα οδηγήσει την οικονομία στην ύφεση. Παρ' όλα αυτά, όλα θα κριθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο με τους traders να τηρούν στάση αναμονής στο ενδιάμεσο. Ωστόσο, οι αγορές είναι υπερευαίσθητες στην όποια πληροφορία λόγω και του ισχνού όγκου συναλλαγών την περίοδο των εορτών και τη χαμηλή ρευστότητα που ευνοούν τη μεταβλητότητα.

Αναφορικά με την αγορά συναλλάγματος, η συμφωνία για το Fiscal Cliff το πιθανότερο θα πλήξει το δολάριο με εξαίρεση την ισοτιμία δολαρίου-γεν, όπου η προσοχή στρέφεται κυρίως στην εγχώρια πολιτική (της Ιαπωνίας). Πράγματι, το ιαπωνικό νόμισμα έχει υποχωρήσει σημαντικά σε μια κατά τα άλλα ήσυχη συνεδρίαση, και διαπραγματεύεται σε νέα χαμηλά 20 μηνών μετά από μια σειρά αρνητικών οικονομικών στοιχείων που αυξάνουν την πιθανότητα νέας στήριξης της ιαπωνικής οικονομίας, κάτι που επιδιώκει και η νέα κυβέρνηση. Ο μεταποιητικός PMI το Δεκέμβρη έδειξε συρρίκνωση της δραστηριότητας με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλη του 2009. Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση της τάξης του 1,7% το Νοέμβρη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.