ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Τα στοιχεία απασχόλησης μπορεί να ενισχύσουν το δολάριο

11:32 - 04 Ιαν 2013 | Νομίσματα
Πτώση στο γεν με τις μετοχές στην Ιαπωνία να ανταποκρίνονται στο ράλι λόγω συμφωνίας για το fiscal cliff. Η ανακοίνωση απασχόλησης στις ΗΠΑ μπορεί να τροφοδοτήσει την άνοδο του δολαρίου με τη Fed να δείχνει το δρόμο για έξοδο από τα μέτρα στήριξης. Κίνδυνος για το ευρώ από τα στοιχεία πληθωρισμού και PMI.

Το γεν υποχώρησε κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών με την αγορά στην Ιαπωνία να «ανοίγει» με σημαντικά κέρδη. Οι επενδυτές είχαν την πρώτη ευκαιρία να αντιδράσουν στην (παλαιά πλέον) είδηση της συμφωνίας για το fiscal cliff στις ΗΠΑ, κάτι που μείωσε τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα. Το δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC του Δεκεμβρίου που έδειξαν ότι η Fed προτίθεται ακόμα και να τερματίσει τις αγορές assets νωρίτερα από το αναμενόμενο, εντός του 2013.
Στην πορεία της ημέρας, αναμένουμε τις θέσεις απασχόλησης για το Δεκέμβρη στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση των θέσεων κατά 153.000 σε σχέση με αύξηση κατά 146.000 τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, ανακοινώνονται σήμερα ο μη μεταποιητικός ISM και οι εργοστασιακές παραγγελίες Νοεμβρίου. Με τη Fed να έχει καθορίσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο χάραξης νομισματικής πολιτικής, υπάρχουν ακόμα περιθώρια το δολάριο να λάβει άμεση επιρροή από τις οικονομικές ανακοινώσεις , μεγαλύτερη σε σχέση με τις τάσεις ρίσκου. Αυτό σημαίνει ότι καλύτερες μετρήσεις θα ανεβάσουν το δολάριο και αντίστοιχα.
Κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών ανακοινώνεται η αρχική μέτρηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για το Δεκέμβρη με την ετήσια μέτρηση να εκτιμάται στο 2,1%, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 2ετίας. Το αποτέλεσμα μπορεί να επιβαρύνει το ευρώ σε συνδυασμό με την κακή οικονομική απόδοση της Ευρωζώνης και την ενίσχυση του δημοσιονομικού ρίσκου στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, κάτι που δίνει τη δυνατότητα για νέα στήριξη από την ΕΚΤ. Η τελευταία αναθεώρηση του σύνθετου PMI στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβρη είναι μια ακόμα από τις ανακοινώσεις της ημέρας και είναι πιθανή μια χαμηλότερη μέτρηση μετά την απογοητευτική μέτρηση του δείκτη μεταποίησης που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.