ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FCXM: Το δολάριο υποχωρεί από τα υψηλά 5 μηνών

11:27 - 08 Ιαν 2013 | Νομίσματα
Το δολάριο χρειάζεται μια καθοριστική ώθηση στο συναίσθημα προκειμένου να διαμορφώσει τη δική του τάση.

Διαφορετικά, το δολάριο θα συνεχίσει να διαγράφει με αργά βήματα το ράλι που ακολούθησε μετά τη συμφωνία για το Fiscal Cliff. Ο δείκτης Dow Jones FXCM Dollar Index (ticker = USDollar) επέκτεινε τις απώλειες από την Παρασκευή για να υποχωρήσει περαιτέρω από τα υψηλά 5 μηνών που είχε σημειώσει την περασμένη εβδομάδα. Από τα σημαντικότερα ζεύγη, αυτή η μεταβολή στην κατεύθυνση βοήθησε στη διαμόρφωση ενός ευδιάκριτου χαμηλού επιπέδου στο EUR/USD και το GBP/USD στο 1,3000 και το 1,6000 αντίστοιχα. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τους traders να καταλάβουν ότι αυτά τα κέρδη δεν οφείλονται τόσο στις τάσεις ρίσκου αλλά περισσότερο στην πτώση του δολαρίου. Αυτό φαίνεται καλύτερα στο ευάλωτο στο ρίσκο AUD/USD καθώς δεν σημείωσε μεγάλη μεταβολή με «ταβάνι» το επίπεδο του 1,0500.
Υπάρχουν ακόμα περιθώρια περαιτέρω διόρθωσης της ανόδου της περασμένης εβδομάδας (τόσο αναφορικά με το δολάριο όσο και με τις μετοχές), αν και η σταθεροποίηση είναι περισσότερο πιθανή μέχρι οι επενδυτές να αποφασίσουν αν θα επενδύσουν ή θα αποσύρουν τα κεφάλαιά τους. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο αν στρέψουμε την προσοχή μας στο ημερολόγιο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η Alcoa ξεκινά παραδοσιακά τα οικονομικά αποτελέσματα (δ' τριμήνου) μετά το κλείσιμο της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς. Αν και τα αποτελέσματα της Alcoa από μόνα τους είναι απίθανο να διαμορφώσουν μια ευρύτερη τάση ρίσκου, μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν τα αποτελέσματα της Wells Fargo την Παρασκευή και των Goldman, Bank of America, JPMorgan και Citi την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Γεν: Η Ιαπωνία θα αγοράσει ομόλογα του ESM

Τα ζεύγη του γεν ενισχύθηκαν κατά πάνω από 1.000 pips το καθένα και αυτό συνέβη σε μόλις μερικούς μήνες. Πολλά είναι τα δεδομένα που προειδοποιούν τους traders που ακολουθούν τεχνικές ενδείξεις για μια σημαντική διόρθωση στα ζεύγη του γεν (άνοδος για το γεν). Ίσως η ιαπωνική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει το ρίσκο ότι η προσπάθειά της να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα το γεν ώστε να τονώσει την ανάπτυξη έχει γίνει επικίνδυνη μετά και τη σημερινή κίνηση των τιμών. Ο νέος υπουργός Οικονομικών Taro Aso ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει ομόλογα του ESM χρησιμοποιώντας τα συναλλαγματικά της αποθέματα. Αυτή η πρωτοβουλία συγκέντρωνε ισχυρές πιθανότητες πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο, σήμερα το πρωί το EUR/JPY είναι σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το άνοιγμα της ισοτιμίας. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο η αγορά για ακόμα μια φορά να υποτιμήσει τις προσπάθειές τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.