ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FCXM: Το δολάριο αναμένει έναν σημαντικό καταλύτη – Το ευρώ/δολάριο «κοιτάζει» το 1,3000

12:55 - 09 Ιαν 2013 | Νομίσματα
Με εξαίρεση το δολάριο/γεν, το δολάριο κατάφερε να ενισχυθεί χθες έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων. Ωστόσο, η άνοδος ήταν «χλιαρή».

Η αγορά κρατούσε την ανάσα της καθώς τα futures των αμερικανικών δεικτών άρχισαν σταδιακά να υποχωρούν απειλώντας για μια μεγαλύτερη διόρθωση μετά το ράλι που προκάλεσε η επίλυση του Fiscal Cliff. Αυτή η πτώση δεν αναπτύχθηκε πλήρως καθώς δεν υπήρξε σημαντικός καταλύτης για κάτι τέτοιο. Τα οικονομικά στοιχεία (όπως η έκθεση συναισθήματος των μικρών επιχειρήσεων NFIB και η καταναλωτική πίστη) δεν άσκησαν επιρροή. Η καλύτερη ευκαιρία για να τροφοδοτηθούν οι κερδοσκοπικές τάσεις προήλθε από τα αποτελέσματα δ' τριμήνου της Alcoa. Τα κέρδη 0,06 δολάρια/μετοχή που ανακοίνωσε κινήθηκαν εντός των εκτιμήσεων και δεν επιβάρυναν την αβεβαιότητα ώστε να πυροδοτηθεί αποστροφή ρίσκου.
Η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων παραμένει σημαντικός κίνδυνος για την κερδοσκοπική σταθερότητα και επομένως παράγοντας μεταβλητότητας για το δολάριο. Η επόμενη σημαντική ανακοίνωση είναι την Παρασκευή (Wells Fargo). Στο μεταξύ, αναζητούμε άλλους παράγοντες όπως ο φόβος για μια έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης QE3, οι ανησυχίες γύρω από το «ταβάνι χρέους» και οι εγγενείς κινήσεις της αγοράς. Ακόμα και η απόφαση της ΕΚΤ θα μπορούσε να παρακινήσει το δολάριο. Περισσότερα για αυτό θα πούμε αύριο.

 

Το γεν σημειώνει το μεγαλύτερο ράλι σε πάνω από 4 μήνες

Είχαμε να δούμε κάτι αντίστοιχο από το γεν εδώ και αρκετό καιρό: μια σημαντική άνοδο. Το νόμισμα ενισχύθηκε ανάμεσα στο 1,2% και στο 0,83% σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα. Μάλιστα, η πτώση του δολαρίου έναντι του γεν κατά 0,8% ήταν η μεγαλύτερη για το ζεύγος από τις 22 Αυγούστου. Η άνοδος στο γεν είναι σημαντική αν σκεφτούμε ότι οφείλεται στην ανακοίνωση της πρόθεσης της ιαπωνικής κυβέρνησης δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Aso να αγοράσει ομόλογα του ESM- κίνηση χειραγώγησης του νομίσματος. Θα ήταν δελεαστικό να εκλάβουμε αυτή την κίνηση ως σημάδι αντιστροφής στο γεν που βρίσκεται σε υπερουλημένα επίπεδα. Ωστόσο, Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί πρόκειται για μέτρια διόρθωση εντός μιας ισχυρής τάσης. Η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει επέκταση του προϋπολογισμού την Παρασκευή και η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να προχωρήσει στην επόμενη κίνηση στις 22 Ιανουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.