ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα $1,3300

11:37 - 16 Ιαν 2013 | Νομίσματα
Μια ακόμα σειρά εξελίξεων πρωταγωνίστησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και το ενιαίο νόμισμα, αυτή τη φορά, αντέδρασε στη θεμελιώδη αυτή ώθηση.

Τη μεγαλύτερη επιρροή άσκησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γιουνκέρ. Παρ' ότι τυπικός εκφραστής της εμπιστοσύνης του στα «αμφίβολα» σχέδια διάσωσης και στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, ο κ. Γιουνκέρ προχώρησε σε αρνητικές δηλώσεις για το ευρώ τονίζοντας ότι οι ισοτιμίες του βρίσκονται σε «επικίνδυνα υψηλά» επίπεδα. Όποιος πραγματοποιεί συναλλαγές στο γεν για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα σκεφτεί ότι η δήλωση αυτή ήταν ήπια (οι Ιάπωνες αξιωματούχοι είναι γνωστοί για τις απειλές και την πεποίθησή τους ως προς το ιαπωνικό νόμισμα). Ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις είναι ασυνήθιστες από τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Η δήλωση αυτή αποτελεί καταλύτη αν και η επιρροή της αναμένεται να εξασθενίσει αν δεν «εμπλουτιστεί» με επιπλέον ανησυχίες. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Fitch προειδοποίησε τη Γαλλία με υποβάθμιση, ο κ. Ραχόι απέρριψε για ακόμα μια φορά τη διάσωση και ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι η Κύπρος χρειάζεται ρωσική βοήθεια.

 

Ράλι σε υψηλά 2μήνου για το γεν

Το γεν κέρδισε και πάλι έδαφος έναντι όλων των βασικών νομισμάτων, συνεχίζοντας το ράλι από την προηγούμενη συνεδρίαση. Αυτή η κίνηση μοιάζει με την πτώση στα ζεύγη του γεν την περασμένη εβδομάδα που παρακίνησαν την αγορά να επιστρέψει στις επιθετικές πωλήσεις του γεν μετά την ανακοίνωση προγράμματος στήριξης 10,3 τρισ. γεν από την ιαπωνική κυβέρνηση. Ο επόμενος απτός καταλύτης (εκτός από τις τάσεις ρίσκου) αναμένεται στις 22 Ιανουαρίου όταν η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει τη νομισματική της πολιτική. Μέχρι τότε θα «αφεθούμε» στην επιρροή των τάσεων ρίσκου. Η απουσία εξωτερικής επιρροής, μπορεί να οδηγήσει σε φυσική διόρθωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.